Melayu umur 40 makcik gambar lucah 51 bpm online dating


15-Oct-2017 08:45

jadi selepas semuaaaa duit loan 100% dah dapat, s&p lawyer akan serahkan hanya 90% dari jumlah loan kepada owner asal rumah rumah.

jadi selebihnya 10% dari jumlah loan akan dapat pada kita balik.

jadi dalam masa ni, once bank call bagitau ok anda layak untuk apply loan, korang dah kena standby downpayment lagi 7% dari keseluruhan harga rumah tadi sebab 7% ni korang kena bayar dekat owner rumah. 18.4.11: staff dari Jordan Lee & Jaafar Sdn Bhd yang mana merupakan sebuah syarikat menilai harga hartanah call bagitau nak jumpa dekat rumah yang kitorang nak beli tu untuk ukur, amek gambar lokasi dan check harga market value semasa. dorang ni datang check adalah arahan dari pihak bank yang kita apply loan tadi.

untuk beli sesebuah rumah, dia kena balance dengan market value price. jadi dekat sini, aku kena bayar untuk bayaran semua Legal Fees dan disbursement.

so time ni, semuaaaa file file penting yang berkaitan dengan rumah korang akan dapat termasuk geran sume sebab time ni rumah ni dah officially jadi milik korang sepenuhnya.

jadi, first payment loan iaitu sebanyak RM159,064.89 tadi awal-awal lagi s&p lawyer dah serahkan pada owner asal rumah. kan aku dah bayar 10% down payment awal-awal dulu pada tuan rumah iaitu sebanyak RM18,800.

lagipon aku rasa adil kott sebab setiap bulan, syafiq just handle semua bayaran untuk rumah, aku handle semua bayaran yang melibatkan kedua-kedua kereta kitorang. ni rupa rumah hari pertama kitorang dapat kunci T_______T sebab perpaipan dia banyak tersumbat dan rosak, tile dia dah banyak tertanggal dan taste dia 100% tak sama macam taste aku. :p jadi once dah dapat kunci rumah, aku peruntukkan sebulan untuk merenovate semua sekali dan total renovatioan adalah lebih kurang to make it clear, kos renovation adalah takde kaitan dengan harga rumah RM188,000 tadi. aku just nyatakan dekat sini supaya korang tau, risiko membeli rumah second hand adalah boleh ke korang tinggal dekat rumah yang banyak kerosakan? kira kita macam takde hak nak halang dan belum tentu dorang akan bayar pampasan.

fair and square ;) (-___-') sejujurnya kadang-kadang berpeluh kitorang nak jawab satu-satu. T___T ni sebab mak aiiii, banyakkk gile proses step by step nak beli sebuah rumah sampai kadang kitorang lupa dah step-step dia dan berapa peruntukan sebelum beli rumah. memang tak kemungkinan besar kita takkan hidup sampai 99 tahunn tapiiii, sekurang-kurangnya kita boleh wariskan dekat anak cucu cicit generasi akan datang kannnnn.

melayu umur 40 makcik gambar lucah-47

information dating back

dan kadang ada je sesetengah orang, slip gaji dia tak cukup syarat untuk dia membeli sebuah rumah tapiiii sebenarnya banyakkk cara yang membolehkan dia tetap cukup syarat untuk memiliki sebuah rumah. kaw boleh je combinekan slip gaji suami dan isteri dan bila dah dapat rumah tu nanti, automatik rumah tu akan ada dua penama. tapii kadang slip gaji ni bukan boleh percaya sangat sebab ramaiii je yang buat bisnes sampingan.

senangg je bank approve loan syafiq sebab dia belum pernah terikat atau belum pernah ada sebarang loan sepanjang dia hidup ;) so, loan rumah sepenuhnya under nama dia sorang. korang boleh tengok sini, walaupun harga dia mahal sikit dari Leasthold tapiiiiii, rumah tu akan jadi milik kita sepenuhnya sampaiiii bila-bila. dia murah sikit tapiii keburukan rumah spesis ni adalah pegangan sementara.

tak perlu add on nama aku sekali sebabb so far kitorang memang rancang rumah pertama just under nama syafiq sorang jee sebab kott la mana tau lepas ni ada rezeki nak beli rumah kedua senang sikitt. so takde la kemungkinan kedua-dua di black list bank atau kedua-dua diisytihar muflis hanya kerana sebuah rumah. memang rumah ni akan jadi milik kita cumaaa, selepas 99 tahun umur rumah tu, kalau tiba-tiba contohnya kerajaan nak amek untuk buat pembangunan, yes kita terpaksa lepaskan sebab had dia sampai 99 tahun je.

untuk rumah aku, owner asal kan akhir bulan 6 dah keluar. so tunggakan maintenance adalah sebanyak pasrahhhhhh. moga korang tak pening tengok nombor banyak sangat.

jadi sepanjang bulan 7 hingga bulan 11, sepenuhnya kitorang kena bayar walaupun kitorang tak tinggal dekat situ pon lagi.

lagipon nak terangkan satu-satu detail yang melibatkan duit bukan boleh bawak main-main kannnn. rumah mungkin banyak defect, rumah mungkin banyak kerosakan yang kita kena baiki, rumah mungkin memerlukan pengubahsuaian sebab ye la kita beli rumah orang yang dah pernah tinggal dekat sini kannn. ;) once dokumen-dokumen tadi semua dah ada, rumah pon dah dapat yang Freehold, so sekarang boleh proceed untuk membeli. sebab harga rumah ni setiap masa boleh semakin naik. tawakkaltuallah sebab time kitorang dulu, bulat-bulat kita percaya sebab tak tau nak refer sape kan tapi alhamdulillah, tak kena tipu dan proses berjalan lancar. Raja dari rumah dekat kl ni semuaaa macam goreng pisang panas. Raja just bagi masa sehari je untuk kitorang fikir konpem nak ke tak sebab ramaiii yang nak tengok rumah tu lagi since dia iklankan di